Trio BandArco

Tangon förförde oss och trio BandArco blev till. Vi befinner oss mitt i tangons suggestiva värld och letar oss ständigt djupare in. De längtansfyllda melodierna, klangernas klagan och de heta rytmerna blandar sig med la mugre- den "smutsiga" klangen i tangon. Vi letar efter innerlighet, en personlig tolkning, en egen touch. Trio BandArco består av violinisten Daniel Frankel, bandoneonisten Jens Lundberg och kontrabasisten Emma Nyberg. Vår akustiska trio spelar tango i egna arrangemang, med element från den klassiska musiken och den traditionella tangon.

Medley - Olympiateatern Composers: Piazzolla, Bach, Lindgård, etc
Live at Olympiateatern - Stockholm

Emma Nyberg är fastanställd kontrabasist vid Sveriges radios symfoniorkester. Hon flyttade efter sin uppväxt i Finland till Köpenhamn och tog där sin diplomexamen i kontrabas. Hon har jobbat i orkestrar och ensembler runt om Europa (bl a Danmarks radios symfoniorkester; la Orchesta sinfónica de Galicia och la Academia del Gran teatre de Liceu, Spanien; Ensemble orchestral i Paris) och åren innan sin fasta anställning i ensembler runt hela Sverige. Emma var i Buenos Aires i januari 2013 och tog lektioner bl a för basisterna Juan Pablo Navarro och Pablo Motta. Hon har fått ett stipendie från Konstnärsnämnden för att åka tillbaka 2014 och fortsätta studera tango.
Daniel Frankel är konsertmästare i Västerås Sinfonietta sedan 2003. Han är också regelbundet inbjuden som vikarierande konsertmästare till många orkestrar runt om i Sverige. Frankel arbetar också som kammarmusiker och har som solist framträtt med bland andra Stockholms Filharmoniska orkester. Han var fast medlem i KammarensembleN under flera år och spelar regelbundet i Frankrike och Italien med Mahler Chamber Orchestra under bland andra Claudio Abbado, Pierre Boulez och Daniel Harding. Frankel har uruppfört en mängd verk skrivna direkt till honom och har gjort många cd- och radioinspelningar.
Jens Lundberg, född i Stockholm, fick sin utbildning vid Conservatoire Edgar Varèse i Paris av den argentiske bandoneonvirtuosen Juan José Mosalini. Han har också studerat för framstående bandoneonister så som Néstor Marconi och Walter Rios i Buenos Aires, samt deltagit i Orquesta Tipica masterclasses för Per-Arne Glorvigen. Lundberg har framträtt både som solist och med olika ensembler i Skandinavien, runt om i Europa, Japan och Argentina. Hans repertoar innefattar både traditionell tango och ”Tango Nuevo”, men även barock och klassiskt, och han uruppför flitigt nya verk inom den nutida genren.